İMDER CONEXPO-CON/AGG FUARINA KATILDI

İMDER(Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) 7-11 Mart tarihlerinde ABD’nin Las Vegas kentinde İMDER’in Amerika’daki kardeş kuruluşu AEM(Amerikan İş Makinaları Üreticileri Derneği) tarafından düzenlenen dünyanın en büyük iş makinaları fuarlarından CONEXPO-CON/AGG Fuarına katıldı. İş makinaları sektörüne yön veren dev firmaların yanı sıra dünyanın dört bir yanından yaklaşık 2500 firmanın katıldığı, 140.000 ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuarda İMDER, uluslararası pek çok misafiri standında ağırladı.

Fuar sırasında kardeş dernekleri olan UNACEA (İtalyan İş Makinaları Derneği), CCMA (Çin İş Makinaları Derneği), KOCEMA (Kore İş Makinaları Derneği), IPAF (Uluslararası Personel Yükseltici Platform Federasyonu) ile bir dizi toplantı düzenleyen İMDER yetkilileri hem sektör, hem de dernek adına önem arz eden faaliyetler ve işbirlikleri için zemin hazırladı. CCCME- Çin Ticaret Odası ile düzenlenen toplantıya Makine Tanıtım Grubu yönetimi ile birlikte katılan İMDER yönetimi iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesine yönelik düşüncelerini de bu toplantı sırasında paylaştı. Yapılan toplantı sırasında CCCME ile İMDER arasında mutabakat zaptı imzalanma kararı alınarak iki kurum arasındaki işbirliğinin güçlenmesi yönünde önemli bir adım atıldı. İş makinaları sektöründe önemli bir yere sahip olan uluslararası araştırma firması Off Highway Research Genel Müdürü ile yapılan toplantıda ise İMDER tarafından kiralama sektörüne yönelik yapılacak çalışmaların temelleri atıldı. Türkiye’nin Makinecileri ile birlikte katılım sağlanan fuarda İMDER, Türk makina sektörünün gelişimini ve üyelerinin tanıtımını tüm dünyanın bir araya geldiği bu denli büyük bir organizasyonda tanıtma fırsatı buldu.