Başkandan Mesaj

İMDER, Türk makina sektörünün gelişimine ve dünyaya açılmasına yönelik çalışmalar yürüttüğü gibi, Türkiye ekonomisine ve kalkınmasına dair faaliyetlere de katkı sunmaya çalışmaktadır. Türkiye’nin yatırım hedeflerine ve gelecekteki projelerine bakıldığında iş makinaları sektörüne bugün olduğundan daha fazla ihtiyaç duyulacaktır. Ülkemizin iş makinaları pazarında Avrupa’da 5. Dünyada ise 8. sırada yer alması Türk iş makinaları sektörünün giderek büyüyen bir güce sahip olduğunu göstermektedir. Bu güce sektörümüzün %93’ünü temsil eden bir kurum olarak ortak olmak ise bizlerin gurur kaynağıdır.

Amacımız, iş makinaları sektöründe ülkemizin pazar payını Avrupa’da ve dünyada üst sıralara taşımak, büyüme oranımızı arttırarak Türkiye ekonomisinin ihracat ve ticaret hacminin arttırılmasına katkı sağlamaktır. Belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için çizdiğimiz yol haritasında; makine sanayiinde rekabet edebilme gücünün yüksek bir teknoloji ile mümkün olabileceğine inancımızdan dolayı, sektörümüzün ulusal ve uluslararası alanda bilim ve teknoloji enstitüleriyle iş birliği için mekanizmalar oluşturulması için çalışmalar sürdürmekteyiz.  Makine sanayiinde gelişen ülkelerin ileri teknoloji içerikli makine yatırımlarına ve üretimine önem verdiğini görebiliriz. Türk makine sektörünün dünya pazarlarındaki rekabet ortamında var olabilmesi için teknolojiyi esas alan bir yapı ile faaliyetler yürütmekteyiz.

Hindistan’dan Çin’e, Japonya’dan, Amerika’ya, Brezilya’dan, Avrupa , Endonezya, Afrika ve Kore’ye kadar geniş bir coğrafyayı barındıran uluslararası ortakları ile sektörü ve üyelerine değer katmak için çalışmalar gerçekleştiren İMDER, iş makineleri sektöründeki ihracatın artması için çalışıyor, uygun yatırım ortamı ve avantajların sağlanarak; iş ve inşaat makineleri alanında doğrudan yabancı yatırımların ve ortaklıkların ülkemize katma değer sağlamasını amaçlamaktadır.

İş ve inşaat makinaları sektörünün artan bir ihracat hacmi ile geride bıraktığı 2017 yılının ardından; yeni yılın hem Türk ekonomisi hem de sektörümüz için başarılı geçmesini umuyoruz.

Merih ÖZGEN

İMDER Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği