MAKİNA MARKET- SEKTÖR ANKARA’DA BULUŞTU

KOMATEK 2017 (15.Uluslararası İş ve İnşaat Makina, Teknoloji ve Ekipmanları İhtisas Fuarı) Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ana desteği ile 3-7 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşti. 153.000 m2 alan üzerine kurulu yaklaşık 350 firmanın katılım gösterdiği fuar beş gün boyunca 33.000’in üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.

Açılış töreninde Karayolları Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sn. Laçin AKÇAY’ı, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Sn. İsmet KESKİN’i, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Sn. Sani KONUKOĞLU’nu, OSTİM Başkanı Sn. Orhan AYDIN’ı, İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Halil Tamer ÖZTOYGAR’ı ve İMDER üyelerini ağırlayan Komatek Fuarı iş makinaları alanında bölgenin en büyük uluslararası fuarı olma niteliğini taşıyor.

İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Tamer Öztoygar, fuar açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında Komatek Fuarı’nın iş makinaları sektörünün dinamik yapısına katkıda bulunduğunu, sağladığı uluslararası katılımcı ve ziyaretçi profiliyle sektöre değer kattığını belirterek “Komatek Fuarı Türkiye’deki nitelikli kuruluşlardan ve hedef ülkelerden fuara katılacak ziyaretçileri sektörümüzde hem üretim yapan hem de ticaret yapan firmalarımız ile bir araya getirerek kıymetli bir buluşma noktası haline gelmiştir.” dedi.

İş makinaları sektörünün sahip olduğu yüksek katma değer oranı ile son 15 yılda uluslararası arenada yüksek bir performans göstererek, küresel büyümeden de büyük ölçüde yararlandığını ve Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri haline geldiğini ifade eden Öztoygar, devam eden yatırımlar ve projelerin iş makinaları sektörüne olan ihtiyacı tetiklemesinin, beraberinde sektörün uluslararası alanda da Türkiye’nin marka sektörlerinden biri haline gelmesini sağladığını sözlerine ekledi.

Yurt dışı faaliyetleri

Ülkemiz ve ekonomimiz için bu denli önemli bir sektörün İMDER olarak temsilcisi olmaktan gurur duyduklarını belirten Öztoygar, iş makinaları sektörünün sürdürülebilir bir büyüme kazanması için temas ettiği tüm resmi kurumlar, odalar, meslek birlikleri ve sivil toplum kuruluşları ile dernek olarak ahenkli bir çalışma sürdürme gayreti içerisinde yer aldıklarını ifade etti.

Yeni bir fuar alanının zaruriyetine de değinen Öztoygar, Türkiye’de yapılacak yeni bir fuar alanının hem yurtdışı fuarlar ile rekabeti arttırma hem de daha fazla yatırımcıyı ülkemize çekme anlamında sektöre büyük katkısı olacağını belirtti.

Fuar esnasında Endonezya ve Çin’den katılan kardeş kuruluşlarını da standında ağırlayan İMDER yeni projeleri için bir dizi toplantı düzenledi. Amaçları arasında hem üyelerinin hem de Türk makina sektörünün yurtdışı tanıtım faaliyetlerinin arttırılması olduğunu belirten İMDER, Komatek Fuarı’nın da ziyaretçi ve katılımcı anlamında çok ulusluluk kazanması için Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Afrika’ya kadar dünya üzerinde pek çok noktada İMDER olarak katıldıkları fuarlarda tanıtımını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Makina Market- Mayıs 2017