TEKNO İNŞAAT MAK. SAN. VE TİC. A.Ş.

İsim Soyisim: HAKAN ÖNGÜR
Ünvan Görevi: Operasyon Destek Yöneticisi
Web Sitesi: https://www.tekno.com.tr/
Adres TEKNO PLAZA Şehit Şakir Elkovan Cd. No:2 A Blok, 34750 Ataşehir – İstanbul Türkiye

TEKNO İNŞAAT MAK. SAN. VE TİC. A.Ş.

Türkiye’de kendi alanlarında pek çok ilke imza atmış 8 farklı şirketi bünyesinde barındıran Tekno Şirketler Grubu, kurulduğu 1986 yılından bugüne, inşaat makineleri, alt yapı ve mühendislik çözümleri, güneş enerjisi sistemleri, elektrik üretimi, çelik konstrüksiyon üretimi ve su teknolojileri konusunda dünyanın önde gelen firmalarının Türkiye’deki çözüm ortağı olarak faaliyetini sürdürmektedir.

TeknoVinç Türkiye’deki ilk kule vinç kiralama operasyonunu başlatarak sektörde farklılık yaratmış, İMDER verilerine göre 1997 yılından beri sektöre liderlik eden Tekno Asfalt ise başta Boğaziçi köprüsü olmak üzere Türkiye’deki bir çok yola ve köprü projesine imzasını atmıştır. İtalyan Maccaferri grubunun Dünya üzerindeki ilk ve tek ortağı olan Tekno Maccaferri, Düzce’de yüksek teknolojiye sahip bir üretim tesisi kurarak ihracata başlamıştır. İtalyan ENERRAY grubu ile ortak olan Tekno Ray Solar ise Konya’da, Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santralini kurarak, bu sektöründe kısa sürede liderliğe ulaşmıştır.

Bulunduğu sektörlerdeki teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi ve Türkiye’nin her noktasında Dünya’yla eş zamanlı olarak bu gelişmeleri sunabilmesi, Tekno Şirketler Grubu’nun ulaştığı liderliğin temel taşlarını oluşturmaktadır.

TeknoVinç, Manitowoc çatısı altındaki POTAIN Kule Vinçlerin, satış, pazarlama ve satış sonrası faaliyetlerini yürütmekte ve 30 yılı aşkın süredir Türkiye’nin en büyük projelerinde yer almaktadır. İstanbul Genel Müdürlük merkezli olarak sürdürülen kule vinç satış ve pazarlamasında TeknoVinç, 1990 yılından günümüze, pazar payı itibarı ile sektörde lider konumdadır.
TeknoVinç, kule vinç kiralama hizmetlerini profesyonel anlamda başlatan ilk firmadır ve aynı zamanda TeknoVinç markası ile günümüzde Türkiye’nin en büyük kiralık kule vinç parkına sahiptir. TeknoVinç ayrıca STROS dış cephe personel ve malzeme asansörlerinin satış ve satış sonrası hizmetlerini de yürütmektedir. “İlk önceliğimiz güvenlik” prensibiyle tasarlanan ve imal edilen STROS dış cephe personel ve malzeme asansörleri tüm prestijli projelerde kullanılmaktadır.
Kule vinç, personel ve malzeme asansörü olarak TeknoVinç’in kiralama parkında, 5 tondan 16 tona kadar değişen, 0-6 yaş arasında yaklaşık 200 parça makine bulunmaktadır. Şu an Türkiye’nin en genç kule vinç parkına sahip olan TeknoVinç, projeye en uygun kule vinci sunmak ve ihtiyacı tam olarak karşılamak konusunda oldukça iddialıdır.
Sektör lideri TeknoVinç, her şantiyeye özel ürettiği kule vinç uygulamaları, 7/24 hizmet veren teknik servis ekibi ve geniş stok ağıyla, en zor şartlarda bile müşterilerine çözüm ortaklığı sunmaktadır.

Tekno Asfalt, 1991 yılında başlattığı asfalt üretim tesisleri satış, pazarlama ve satış sonrası hizmetlerine, 1997 yılından bu yana asfalt plenti üretiminde bir dünya markası haline gelen Benninghoven’in çözüm ortağı olarak devam etmektedir. Tekno Asfalt, Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (IMDER) verilerine göre, 2007 yılından bu yana, Türkiye asfalt sektörünün lideri olan konumunu, Türk müteahhitlerine yurt içi ve yurt dışı projelerinde sunduğu kaliteli ve örnek hizmet yaklaşımıyla gururla devam ettirmektedir. Tekno Asfalt satış, pazarlama ve satış sonrası hizmetlerini gerçekleştirdiği Benninghoven asfalt plenti ve komponentlerinin lisanslı üretimini, Ankara Kazan’da kurulan Türkiye’nin en yüksek kapasiteli üretim tesisi olan Tekno Endüstri’de gerçekleştirerek yerli imalat oranını %75’e kadar yükseltmiştir.

Tekno Maccaferri, Tekno Şirketler Grubu, kurulduğu 1986 yılından bu yana, alt yapı projelerinde teknolojik, ekonomik, çevreci ve uzun ömürlü ürünleri, sistemleri pazara sunmakta ve pazar lideri olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.  Tekno Şirketler Grubu 2012 yılı itibari ile 30 yılı aşkın süredir çözüm ortağı olarak iş birliği yaptığı, konusunda dünya lideri olan dünya çapında 100 ülkede 3000 çalışan ve 31 fabrikası bulunan OFFICINE MACCAFERRI S.p.A. firması ile güçlerini birleştirerek ‘TEKNO MACCAFERRI ÇEVRE TEKNOLOJiLERİ MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. A.Ş.’ adı altında faaliyetlerine devam etmektedir. Ayrıca 2012 yılında ortaklığının ilk yatırımı olarak, çift bükümlü tel ağ türevi ürünlerin uluslararası standartlar dahilinde üretildiği, 10.000 m2 alana sahip fabrikasını Düzce’de kurmuş olup, buna ek olarak Maccaferri tarafından dünya çapında farklı fabrikalarda üretilmekte olan geosentetik ürünlerin dizayn, satış ve pazarlama faaliyetlerine de devam etmektedir.