XUGONG İŞ MAKİNE SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

İsim Soyisim:SİNAN KESKİN
Ünvan Görevi:Satış Direktörü
Telefon:+90 312 287 55 59
Faks:
Web Sitesi:http://www.xcmg.com.tr
AdresKızılırmak Mahallesi Ufuk Üniversitesi Caddesi Paragon Tower No:51 Çankaya / ANKARA

XUGONG İŞ MAKİNE SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

Xuzhou İnşaat Makinaları Group Co., Ltd. (XCMG) 1943 yılında kurulmuştur. XCMG, 1957 yılında ilk kule vincinin başarılı üretimi ile inşaat makineleri sektörüne girmiştir. Daha sonra XCMG firması resmi olarak oluşturulmuş ve sektörün ilk grup firması haline gelmiştir. 1996 senesinde ise XCMG Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başlamıştır.

XCMG şu anda Çin’in En iyi 500 Şirketi listesinde 65., Çin’in En İyi 100 İmalat İşletmesi listesinde 44. ve Çin’in En İyi 100 Makine Üreticisi listesinde 2. sırada yer almaktadır. XCMG, dünyanın en büyük inşaat ekipmanı üreticilerini satışlarına göre listeleyen Yellow Table’da dünyada üçüncü sıraya yükselmiştir. XCMG şu anda dünyanın en büyük vinci ve Çin’in en büyük ekskavatörü de dahil olmak üzere 100’den fazla sektör lideri donanıma sahiptir. İhracat ve yurtdışı gelirleri ile XCMG, Çin’de endüstrinin birincisi olmuştur.

Ayrıca XCMG, Çin’de 9 ürün kategorisinde en yüksek pazar payına sahipken, mobil vinç alanında ise dünyadaki en yüksek paya sahiptir. Buna ek olarak, beton ekipmanları ve fore kazık makinelerinde, dünya çapında ardı ardına birinci ve ikinci sırada yer alan pazar payları bulunmaktadır. “yeşil” fabrikalar ve yeşil tedarik zinciri yönetimi modeli ile çalışmalarını sürdürmektedirler.

XCMG ürünleri dünya genelinde 185’ten fazla ülke ve bölgede satılmaktadır. Almanya, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan da dahil 10’dan fazla ülkede XCMG Ar-Ge merkezleri, üretim tesisleri ve fabrikaları bulunmaktadır. Yakın zamanda XCMG, Schwing de dahil olmak üzere üç Avrupalı şirketi bünyesine katmıştır. Şirket, Kuşak-Yol İnisiyatifi ülkelerinin %97’sinde ciddi yatırımlar yapmıştır.

XCMG Turkey’yi kurma yolculuğunda ilk adımlar 2016 sonbaharında atılmıştır, daha sonrasında ise XCMG Turkey, Türkiye pazarındaki genişleme fırsatını öngörerek iş makinesi sektöründe bilgili ve tecrübeli yeni ekip üyelerinin de ekibe katılmasının ardından 2018 yılında ilk distribütörü olarak XCMG ekskavatörlerinin ve lastik tekerlekli yükleyicilerinin satışını gerçekleştirmek adına Hakan Makina ile iş birliği yapma kararı almıştır. Daha sonrasında 2019 yılında Enka Pazarlama’yı fore kazıklar, platformlar, diyaframlı kepçeler, silindirler ve greyderler gibi XCMG ürünlerinin satışını üstlenmesiyle beraber distribütör listesine dahil edilmiştir. 2022 yılında XCMG’nin Türkiye pazarındaki distribütörleri arasına forklift satışlarını gerçekleştirmesi hedefiyle HBZ Makina eklenmiştir. 2023 senesinde ise XCMG-Schwing Beton pompalarının distribütörlüğünü yapması için Odabaşı Makina ile çalışmalara başlanmıştır.

Firma Ürün Gamı

Ekskavatör, Mini Ekskavatör, Lastik Tekerlekli Yükleyici, Forekazık Makinaları, Motor Greyderler, Silindirler, Platformlar, Asfalt Finişerleri, Kazıma Makinaları, Forkliftler, Kamyone Monte Beton Pompaları, Sabit Beton Pompaları, Mobil Vinçler