İş ve İnşaat Makinelerinin İhtisas Fuarı: CONEXPO-CON/AGG

Mart ayına hızlı bir giriş yapan Türkiye’nin Makinecileri, üç ayrı ihtisas fuarında yerini aldı. Türkiye’nin Makinecileri, 7-11 Mart tarihlerinde ABD’nin Las Vegas kentinde eş zamanlı düzenlenen CONEXPO-CON/AGG ve IFPE fuarlarına katılarak, Türk makine üreticilerine desteğini ABD’de de sürdürdü.

Üç yılda bir düzenlenen, iş ve inşaat makineleri, inşaat teknolojisi, malzeme ve ekipmanları sektörlerini buluşturan CONEXPO-CON/AGG Uluslararası İş ve İnşaat Makineleri Fuarı, bu yıl 7-11 Mart tarihleri arasında ABD’nin Las Vegas şehrinde gerçekleştirildi. Eş zamanlı olarak düzenlenen ve akışkan gücü sektöründe önemli fuarlardan biri olan IFPE Fuarı’na da ev sahipliği yapan organizasyona, dördü IFPE Fuarı’na olmak üzere Türkiye’den toplam 21 firma katıldı. CONEXPO-CON/AGG Fuarı’nda, inşaat teknolojileri, asfalt, kum, beton imalatı, kazı, kaldırma, maden sektörleri, temel yapı donanımı, demir yolu ve yer altı tren donanımı, taşımacılık, motorlar, aksam ve parçaları gibi başlıkları temsil eden 25 ülkeden 2 bin 500 firma yer alırken, katılımcı firmalar, açık ve kapalı olmak üzere toplam 277 bin metrekare büyüklüğündeki alanda makinelerini sergiledi. Fuarın ziyaretçi sayısı ise 125 bine ulaştı.

FUARA 21 TÜRK FİRMASI KATILDI

Amerikan İş Makinaları Üreticileri Derneği’nin ana üstlenicisi olduğu fuara Türkiye’nin Makinecileri, bu yıl ilk kez katıldı. Türkiye’nin Makinecileri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kutlu Karavelioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sevda Kayhan Yılmaz ile Mehmet Ağrikli fuara katılırken, MAKFED üyesi AKDER (Akışkan Gücü Derneği), ARÜSDER (Araç ve Araç Üstü Ekipman ve İş makineleri Üreticileri Birliği), ENOSAD (Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği), İSDER (İstif Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) yetkilileri de Türkiye’nin Makinecileri standında ziyaretçilere sektörleriyle ilgili bilgiler aktardı.

İMDER (Türkiye İş Makineleri ve Distribütörleri Birliği) de fuara ayrı bir standla katıldı. Ayrıca, Türkiye’nin Makinecileri tarafından hazırlanan, 21 Türk firmasının yer aldığı broşür ve Türkiye’nin makine ihracatına ilişkin verileri içeren dokümanlar ziyaretçilere dağıtıldı. Yönetim Kurulu Üyeleri, fuarda yer alan Türk firmalarının standlarını gezerken, fuarın üçüncü günü, Türkiye’nin Makinecileri standı, Los Angeles Ticaret Ataşeliği tarafından da ziyaret edildi. Türkiye’nin Makinecileri tarafından fuar alanında, hol girişlerinde ve otobüs duraklarında yer alan afişlere, dijital mecralara ve fuar kataloğuna reklam verildi.

Moment Expo- Mart 2017