KHL Grup- Türkiye Kiralama Sektörü 2025 Yılına Kadar İki Katına Çıkacak

İş ve inşaat makinaları ve istifleme makinaları alanındaki iki ana dernek olan İMDER&İSDER’in Kiralama Komitesi Başkanı Reyhan Uğurlu Yücel’e Türkiye’deki kiralama pazarının önümüzdeki altı yedi yıl içerisinde iki katına çıkmasını beklediklerini ifade etti.

28 Mart tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen konferansta Yücel, Türkiye’nin Dünya’nın en büyük 13. ekonomisi olduğunu, Avrupa’nın ise en büyük 5. ekonomisi olduğunu, makina satışlarının ise gelecek 10 yılda iki katına çıkacağını vurguladı.

Hyundai iş makinalarının Türkiye distribütörü olan HMF firmasında Genel Müdür olan Yücel, Türkiye pazarının Kuzey ve Batı Avrupa’lı kiralama şirketlerinin varlığından yararlanacağını söylerken yabancı firmaları Türkiye’ye yatırıma davet etti. Reyhan Uğurlu Yücel, Türkiye’de devam eden yeni projelerin iş makinalarına olan ihtiyacı arttırdığını belirtti.

Kiralama endüstrisi ile ilgili farklı konu başlıklarından 10 konuşmacının yer aldığı bir gün süren etkinlik 260 kişiye ev sahipliği yaptı. Etkinlik yuvarlak masa bölümü ve resepsiyon ile devam etti.

Yücel ile birlikte diğer konuşmacılar arasında şunlar yer aldı: Dino Leistenschneider, başkan yardımcısı, Sourcing & Fleet Management, Ramirent;Chris Sleight, genel müdür, Off-Highway Research; Clotilde Jouette, iş stratejisi & pazarlama müdürü , Avesco Rent; Guy van der Knapp, genel müdür, MCS Rental Software; Kevin Appleton, rental firması direktör & danışman; Ibrahim Sonmez, genel müdür yardımcısı, ISFALT; Alexandre Saubot, operasyon direktörü, Haulotte; Arman Ulusoy, hizmetler satın alma müdürü, ZER; and Olaf Sterkenburg, grup ticari direktörü, Riwal.

Rental Türkiye konferansı IRN, KHL Grup, Apa Yayıncılık ve İMDER&İSDER tarafınfan organize edildi. IPAF ve Avrupa Kiralama Derneği ( ERA) konferansın destekleyici kuruluşları arasında yer aldı. Konferanstaki olumlu hava, önümüzdeki sene de konferasın aynı formatta olacağını gösterdi.