Makina Market- İMDER, CECE Genel Sekreterini İstanbul’da Ağırladı

İMDER 2017 yılı 3. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı İMDER’in üyesi olduğu CECE (AB İş Makinaları Federasyonu) Genel Sekreteri Riccardo Viaggi’nin katılımlarıyla dernek merkezinde gerçekleştirildi. Viaggi, İMDER Yönetim Kurulu’na gerçekleştirdiği sunumda iş makinaları sektörünün Avrupa’daki durumu, pazar trendleri ve CECE faaliyetlerinden bahsetti. Avrupa’da iş makinaları sektörünün 2016 yılında 2011’den bu yana en iyi rakamları gördüğünü belirten Viaggi Fransa ve Rusya’nın büyüme gösterdiğini sözlerine ekledi. 11-12 Ekim tarihlerinde Brüksel’de düzenleyecekleri zirveden de bahseden ve iş makinaları alanındaki bu önemli etkinlikte tüm İMDER üyelerini aralarında görmek istediklerini ifade etti.

İMDER ile birlikte Rusya, İngiltere, Hollanda, İsveç, İtalya, Almanya, Belçika, Fransa ve Avusturya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerden de iş makinaları alanındaki sektörel dernekleri üyeleri arasında barındıran CECE, bu üyeler arasında stratejik ortaklık, lobi faaliyetleri, iletişim ve mevzuatlar konusunda çalışmalar yürütmektedir.

İMDER Yönetim Kurulu toplantısında ise pazara dair tahminler de yoğun gündem maddeleri arasında yer aldı. 2018 yılının artan

kamu yatırımları ile sektörün büyüme kaydedeceğini öngören yönetim kurulu üyeleri bu yılın rakamlarının ise geçen yıl seyirlerinde sonlanacağını tahminlerine ekledi.

Makina Market- Ağustos 2017